مسئول اطلاعرساني پليس پيشگيري تهران، نکات ضروري حين خريدهاي اينترنتي را تشريح کرد و گفت: فروش اينترنتي محصولات، علاوه بر مزاياي زياد، احتمال مخاطرات براي عرضهکنندگان و خريداران کالا را نيز در پي دارد.
به گزارش هفت چشمه؛ سروان محمد جواد اينانلو در گفتوگو با خبرنگار انتظامي باشگاه خبرنگاران پويا درباره تغييرات در روشهاي خريد و فروش، عرضه و توزيع کالا در ايام کرونايي مخصوصاً تعطيلات دو هفتهاي از اول آذر ماه و نقش شهروندان درباره پيشگيري از کلاهبرداري و وقوع جرم در اين ايام اظهار کرد: با توجه به ايجاد محدوديتهاي اعمال شده درباره فعاليت تعدادي از صنوف و زمان فعاليت آنها، برخي از صاحبان مشاغل فروش محصولات خود را از حالت فيزيکي به حالت مجازي تغيير دادهاند.
مسئول اطلاعرساني پليس پيشگيري تهران بزرگ افزود: در نقاطي از تهران که به قول معروف بورس فروش کالاهايي همچون پوشاک، ظروف و لوازم آرايشي به شمار ميآيد، تقريباً تمام صاحبان صنوف نسبت به نصب بنر روي کرکره مغازه خود اقدام و عنوان کردهاند فروش کالا و لوازم خود را در اين ايام به صورت اينترنتي عرضه خواهند کرد.
وي تصريح کرد: انجام اين کار (فروش اينترنتي) مزاياي زيادي از جمله کاهش تردد روزانه، کاهش مواجه حضوري و کاهش هزينه رفتوآمد را در پي دارد اما فروش اينترنتي محصولات، احتمال مخاطرات براي عرضهکنندگان و خريداران کالا را نيز در پي دارد.
اين مقام انتظامي ادامه داد: بنابراين لازم است فروشندهها دقت بيشتري در عرضه کالا کنند و خريداران نيز براي پيشگيري از مخاطرات احتمالي اقدامات را انجام دهند، يکي از اين اقدامات توسط خريداران اين است که بايد سواد رسانهاي و اينترنتي خود را افزايش دهند، نخستين مشکل در عرضه اينترنتي کالا براي خريداران که ممکن است منجر به کشمکشهاي بعدي و حتي مراجعه به مراجع قضائي و انتظامي شود، تفاوت کالاي نمايش داده با محصول ارائه شده در بستر فروشگاههاي اينترنتي است.
اينانلو بيان کرد: البته ممکن است فروشنده در اين امر دخيل نباشد و خريدار تصورات ديگري از کيفيت محصول داشته باشد به همين دليل فروشندهها بايد توضيحات کاملي درباره محصول عرضه شده در صفحات مجازي فروشگاههاي خود ارائه دهند تا خريداران با دقت بيشتر و اطلاعات کاملتري براي خريد محصول اقدام کنند و در صورت انجام اين اقدامات، قاعدتاً شاهد کاهش مراجعات و ثبت شکايات خريداران از فروشگاههاي اينترنتي به مراجع انتظامي و قضايي خواهيم بود.
مسئول اطلاعرساني پليس پيشگيري تهران بزرگ عنوان کرد: در وهله بعد، خريداران اين کالاها بايد درباره نحوه پرداخت کالاي عرضه شده، دقت و اهتمام لازم را داشته باشند، راهکارهاي زيادي براي نحوه پرداخت در نظر گرفته شده و استفاده از درگاههاي اينترنتي پرداخت وجه، يکي از اين راهکارها است البته اين درگاهها با وجود سرعت عمل بالا، مخاطراتي را نيز به همراه دارند.
وي متذکر شد: نخستين موضوع درباره درگاههاي پرداخت وجه اينترنتي بحث "فيشينگ" است، در فيشينگ، خريدار به صفحهاي مراجعه ميکند که کاملاً مشابه درگاههاي بانک است اما در حقيقت IP يا آدرسبار تعريف شده در صفحه مذکور مربوط به درگاه بانک نيست و جعلي است، خريداران پس از ورود به اين درگاههاي جعلي و ورود اطلاعات حساب بانکي خود، به سرعت مورد کلاهبرداري قرار گرفته و حساب بانکي آنها توسط کلاهبرداران خالي ميشود.
اين مقام انتظامي تصريح کرد: خريداران با افزايش سطح سواد رسانهاي و اينترنتي، به راحتي ميتوانند درگاههاي جعلي و فيشينگ را از درگاههاي اصلي بانکها شناسايي کنند.
اينانلو يادآور شد: از طرفي ديگر بعضاً شاهديم که نوجوان کم سن و سال نيز نسبت به خريد کالاي اينترنتي اقدام ميکنند، اين کار بهتر است توسط والدين انجام شود و ممکن است به دليل سواد پايين رسانهاي برخي از نوجوانان، مخاطرات ذکر شده به وجود بيايد.
مسئول اطلاعرساني پليس پيشگيري تهران بزرگ خاطرنشان کرد: به طور مثال ممکن است نوجواني 10 ساله در يک صفحه فروشگاه اينترنتي و مجازي اقدام به خريد لوازمالتحرير کند اما حين خريد با صفحات فيشينگ و تخليه حساب بانکي روبهرو شود البته ممکن است فرزندان در ساعات تنهايي و زمانيکه والدين در منزل حضور ندارند، اقدام به کار کنند که لازم است فرزندان در اين رابطه کاملاً آگاه شوند و آموزشهاي لازم را توسط والدين فرا بگيرند.
انتهاي پيام